Repubblica Ceca : “The Black Tea House”

On the southern edge of garden The Black Teahouse reflects itself in water level of small dark lake. Large and exceptionally cultivated garden becomes natural part of nearby pine forest and its southern edge defined by S-shaped lake with grassy banks makes beautiful surroundings of the family house. And the Teahouse is just part of this carefully designed scenery. There is also fabulous view of the lake, which could be admired by the host and guests from the teahouse. It is a small place to gather, it is a place for a cup of tea.
The inner space of the teahouse could be adjusted by the sliding doors, so there are more levels of perception of nearby landscape. One could enframe his own preferred view as a painting in the interior. There is a daylight play of sunbeams in gilded skylight, when the teahouse is closed. The whole interior is crowned with knitted geometry of cone soffit made out of sisal ropes. The hearth is the central point of the room, from which the space flows to large veranda built with larch planks. The veranda is a unique space for watching the water level and the life beneath. There is another important motif next to the knitted soffit in the interior, it is a rounded wall with clay plaster which integrates three bamboo vases as a reminiscence of famous japanese tokonoma – the niche for flowers and caligraphy.

Un grande giardino fiorente si fonde con la vicina pineta e circonda la casa ,l’architettura si riflette meravigliosamente fuori dal piccolo lago scuro, quasi a creare una favola che prende vita. Gli Architetti A1 progettano questo  piccolo posto per gli ospiti che vogliono incontrarsi e bere una tazza di tè a Ceska Lipa, Repubblica ceca. Le porte scorrevoli portano una nuova visuale di come uno vede l’interno e il paesaggio circostante. Il legno di larice, le strisce annerite è l’origine del nome, il Black Tea House.La luce del sole balla in giro con  ombre attraverso il lucernario. Geometrica a maglia è la struttura del cono-soffitto realizzato in corde. Il focolare è il punto clou principale della stanza in cui l’energia scorre verso il grande portico dogato. Il tetto verde e la copertura  carbonizzata della struttura permettono di diventare facilmente una parte dell’ambiente naturale.

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

Immagine

Annunci

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...